Om oss

Vi skriver om samlingar och bevarande:

08Mathias Lindquist är bibliotekarie med en svaghet för tidig underhållningslitteratur samt bokillustrationer. Arbetar också med e-pliktfrågor. Tre favoritord på KB: Desiderata, vik och manillaomslag.

 

 

TatueringPumaMarigoldAnna Nilsson är bibliotekarie på Enheten för bevarande tillika e-pliktshandläggare. Brett intresserad av allt från busiga barnböcker till charmiga fästmansband och usb-minnen. Tre favoritord på KB: Sisch, P-rum och dragbandskapsel.

 

 

korea-smallLinnéa Sjögårde är bibliotekarie och delar tiden mellan tryckt och elektroniskt material. Tre favoritord på KB: tillgängliggörande, långtidslagring och uppordning.

 

 

KrockskadaEmil Stenback, bokbindare, arbetar med frågor rörande inbindning av vår tids tryck samt med bevarande i äldre samlingar. Tre favoritord på KB: fiberriktning, blindtryck och pekfingerskada.

 

 

Eneroth_bakLinda Sörensen är bibliotekarie och är särskilt inriktad på specialsamlingar och magasinsplanering. Tre favoritord på KB: hyllmeter, pastischband och akvarielitteratur.

 

 

skattkammareStefanie Topelius, bibliotekarie. Konst och litteraturvetenskap, med inriktning på barnboken, i botten förutom ett antal år på reklambyrå. Favoritorden på KB: regal, ösk och Elmo.

 

 

bloggbild 7Lena Floser, bibliotekarie. Tycker nog att man kan döma en bok efter dess omslag. Tre favoritord på KB: bevarande, silverfiskfälla och överdragspapper.

 

 

 

Tidigare skribenter:

bild10Jessica Leman, bibliotekarie med bakgrund inom romanska språk och litteraturvetenskap. Tre favoritord på KB: luckan, liggfol och ettbladstryck.

 

 

Karl BertilLia Fallenius är bibliotekarie med bakgrund som litteraturvetare och skribent. Tre favoritord på KB: Särkat, Plåten och Veckans skörd.

 

 

DSC08732Josefin Bergmark-Jiménez är bokkonservator på Enheten för Bevarande och nybindning, och jobbar med Suecia-projektet. Tre favoriter på KB: Djävulsbibeln, antikvariskt förvärv och tejpborttagning.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.