Kulturnatt på KB 2017 — upplev motstridiga vårkänslor i boksamlingarna

Välkommen till KB på lördag! Under Kulturnatten kan du gå en guidad visning, se delar ur våra samlingar  och titta på gamla filmer och tv-program. Vi hjälper dig även att leta fram dagstidningar, till exempel från dagen då du föddes. Dessutom kan du ta del av film, tv, radio och musik.

Tid: 29 april 2017, klockan 18.00-00.00
Plats: Kungliga biblioteket i Humlegården, Stockholm

Vårkänslor i boksamlingarna — utställning under Kulturnatten

Det sjuder av motstridiga vårkänslor i KB:s boksamlingar. Under Kulturnatten släpper vi tillfälligt upp dem från underjordens bokmagasin i en utställning där skirt grönt och lätta fjärilsvingar ger hopp om nya möjligheter. Djuprött siden, sammet och skinn döljer het passion och hänryckning. Svärta och mörker leder till uppbrott och djupaste ångest. En unik möjlighet att få se världens minsta bok och det allra första trycket av heliga Birgittas uppenbarelser, därtill litterära och konstnärliga giftmord samt lite naket.

Det här inlägget postades i Okategoriserade, Utställningar och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.