Bloggen fyller fem år med drop-in-event!

5arbild

Det känns som om det var igår den här bloggen tog sina första vacklande steg, men nu har fem år gått. Den 7/12 2011 publicerades de två första inläggen om proveniens och Anna Ankarcrona. Sedan dess har vi försökt lyfta fram roliga och spännande saker ur den tryckta samlingen. Vi har t.ex. skrivit om bokskorpioner, saffran, storskalig erotik, purpurfärgade pergamenthandskrifter, konserverade änkor, kalligrafi-arkiv och Alice i underlandet. Vi har t.o.m. gjort en film.

Födelsedagen tänker vi fira med att ha en liten anspråkslös drop in-visning på Kungliga biblioteket den 7/12 2016.
Från magasinen plockar vi upp några av de många olika skrifter vi har uppmärksammat genom åren. Det kommer bli högt och lågt, stort och smått. Ledtrådar hittar du i bilden ovan.

Välkommen till Visningsrummet i Annexet på plan 3, precis bredvid Kungliga bibliotekets hörsal i Humlegården. Visningen pågår mellan klockan 16.00 och 17.30 och du kan droppa in när du vill under den tiden.

När vi stänger ned så öppnar föreläsningen om de unika röstinspelningarna från Bishop Hill i hörsalen så den 7/12 är definitivt en dag att besöka KB.

Vad är väl en visning på Kungliga biblioteket? Den kan ju vara alldeles underbar men också lite omständlig. Vi har vissa ordningsregler för alla visningar:
– Materialet hanteras av oss
– Fotografering utan blixt

Så blir det på ett nationalbibliotek som ska spara kulturarvet och ha det sista fysiskt överlevande exemplaret av allt som ges ut i Sverige.

Med detta sagt så är du varmt välkommen!

Det här inlägget postades i Bevarande, Samlingar, Utställningar och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.