Gammalt blir nytt

Nu räknas i huset på hur många pliktexemplar som kom det in förra året. Hur många kartor, vykort, tidskriftshäften, böcker, affischer, reklamtryck? Hur många timmar av radio, tv och film? Ja, det återstår att se.
Fast allt som kom in var inte nytt. Här är sjutton nummer av incite PC Games som vi fick in som gåva av en snäll och omtänksam person. Tack! Det är saknade nummer från 2000-2001 och vi har därmed räddat en pytteliten bit av kulturarvet. Lunds UB har dock flera nummer än vi.

gamer

En teknik- eller datortidning från 2000-talets början känns idag väldigt främmande. För en novis vad gäller datorspel är PC Games än mer obegriplig. Tjusningen med att vara kulturarvstjänsteman är ju att stöta på nya saker. Någon gång i framtiden kommer en låntagare att vilja läsa denna skrift.

Spel är ett kulturarv och KB samlar in fysiskt utgivna spel, läs mer här: http://www.kb.se/samlingarna/Datorspel-och-interaktiva-medier/ . Sedan finns förstås Spelarkivet också.

Det här inlägget postades i Bakom kulisserna, Bevarande, Pliktflöde, Samlingar och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.