Fjolårets märkligaste pliktleverans

Av alla tusentals pliktleveranser under fjolåret så var det en som utmärkte sig. KB:s kommande årsredovisning redovisar alla siffror som går att uppbåda om verksamheten. Vardagsobservationer hamnar utanför så vi vidarebefordrar detta bidrag från pliktmottagningen, det ställe där alla paket och brev hamnar.

Under fjolåret inkom det 3791 paket och brev från landets alla hörn. Det går faktiskt att kröna årets märkligaste leverans.

Väska

Under sommaren inkom en bättre begagnad resväska med korrekt adresslapp till KB. Det har hänt att vi har fått in konstiga saker, som t.ex. en smörgåsgrill, men då vi öppnade väskan hittade vi ”bara” helt vanliga böcker. Bakom denna resväska finns det en historia, men den lär vi aldrig få veta. Kanske var det någon som lever efter Kajsa Wargs visdomsord?

En sak som slår en är att det innebär en viss form av social genans att gå in på ett postkontor, kanske beläget i en mataffär, och lämna över en väska. Det är något som denna leverantör uppenbarligen inte har plågats av och framtidens forskare får tacka för detta.

I resväskan var böckerna bra skyddade. Ibland får vi in paket som är skadade med trasigt innehåll som vi måste få in ersättningsex för. Tyvärr har antalet skadade paket av någon oklar anledning ökat på sistone.

Det här inlägget postades i Bakom kulisserna, Pliktflöde och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Fjolårets märkligaste pliktleverans

 1. Onomo skriver:

  Intressant paket. Men väskan innehöll alltså endast nytryckta publikationer av standardsnitt, inga gamla förlorade skatter? En blir ju nyfiken.

  • Mathias Lindquist skriver:

   Nej, inga gamla förlorade skatter, det var en stor besvikelse.
   Du väcker tanken på vad som kan ha varit årets märkligaste pliktexemplar, det vore värt att undersöka det.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.