Krimskrams

Den som tittar på vår ståtliga husfasad anar nog inte att det långt ner i underjorden finns kartonger med rosa leksaker. Tidskrifter riktade till barn och ungdomar kommer ofta inplastade med en leksak. Tidskrifterna behandlas som alla andra skrifter vi får in. Istället för att använda leksakerna till en fiskdamm på personalfesten sparar vi dem i kartonger. Förhoppningsvis vill någon forskare titta på dem i framtiden. Vi har hittat en uppgift från tidningsbranschen att försäljningen av tidskrifter ökar med 30-40 % när det bifogas en intressant produkt.

Leksakerna ingår i specialsamlingen efemärt tryck som rymmer bokmärken, klippdockor, reklammärken m.m. Material som vi egentligen inte ska ha eller spara. Håll utkik efter ett blogginlägg framöver om denna udda samling.
Tidskriftsbilagorna är inte en samling vi lägger ned någon tid på men den finns. En kort period hade vi faktiskt en monterutställning om den på KB. Vill du titta på den får du kontakta oss. Kom bara ihåg att det ska vara tyst i vår läsesal och att vi inte kommer att låna ut vattenpistolerna.

Det här inlägget postades i Pliktflöde, Samlingar och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.